woensdag 29 juli 2015

Verkenning van kustgebied met brommertjes

We huurden vandaag enkele brommertjes om de omgeving van ons vakantiehuis te verkennen. We zitten hier echt afgesloten van de buitenwereld omringd door zee, palmbomen en jungle. We reden eerst naar een Boeddha-tempel vanwaar je een schitterend zicht had op de omgeving. Je ziet tussen de palmbomen en jungle nog heel wat rijstvelden. De tempel op zich stelde niet zo veel voor.
Vandaar reden we dan door naar een ander stukje kust waar de schildpadden aan kan komen om hun eieren te leggen. Ze graven die eieren in en eenmaal uitgebroed vinden de kleine schildpadjes op eigen kracht hun weg naar de oceaan. Meer dan de helft overleeft zelfs de eerste dag niet of halen niet eens de oceaan. De kust is hier prachtig. Echt nog ongerept, afgezoomd met palmbomen. Nadien reden we door en passeerden een schooltje (kindergarden). We werden vriendelijk uitgenodigd toen mijn medereizigers zegden dat ze ook onderwijzers waren. Je kan zo'n klasje met niks vergelijken bij ons natuurlijk maar het is wel eens leuk hen bezig te zien. We deden een kleine dotatie voor het komende kinderfeest. Om 11.30u was de school uit en mochten de kinderen naar huis.
Wij reden door en gingen nog naar de lokale vissershaven. De boten lagen allemaal aangemeerd. Nu zijn het allemaal boter uit polyester maar voor de tsunami waren dit nog houten boten. Op de boten staat ook dikwijls welk land deze boten heeft gesponsord na de verwoestende tsunami van 26 december 2004. We reden nadien terug om iets te eten en in de namiddag bleven de dames thuis om wat te lezen in de schaduw want het was terug heet. Koen en ik reden naar Kalametya, een vogelreservaat hier iet zo ver vandaan. In het verkeer is het wel opletten geblazen want zeker de bussen razen hier als gek door het verkeer. Het vogelreservaat was mooi. Het was een soort van groot moeras maar spijtig genoeg zaten er niet zo veel vogels. Het is pas vanaf december dat je ze hier in massa ziet.
Het zijn vooral vogels op doortocht die je hier dan ziet. Maar de omgeving maakte veel goed. We deden precies een safari op brommers. Er was ook een haven in de buurt en daar spotten we een grote varaan. Een beest van wel twee meter lang. Net een grote hagedis. Geef mij dan maar vogels. Tegen valavond keerden we terug. Een mooie maar rustige dag sloten we af op het terras. We aten vis op de barbecue en maken ons klaar voor morgen onze laatste dag hierop dit schitterende eiland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten