zondag 19 juli 2015

Ella en omgeving

De guesthouse waar we slapen in Ella is meer dan ok. Dulie, de gastvrouw, ontving ons met de lach en zorgt deze morgen voor een heerlijk ontbijt. We kunnen wel wat gebruiken want vandaag gaan we wandelend de omgeving verkennen. We beklimmen Ella Rock, ongeveer iets meer dan 2000m. We vertrekken van aan ons guesthouse en het was onmiddellijk stijgen tot aan de hooggelegen spoorlijn. Vandaar liepen we gewoon over de sporen. Iedereen loopt hier over de sporen en geen mens die er naar kraait. Er staan wel overal waarschuwingsborden.
Er rijden ook maar een paar treinen per dag en ze rijden traag, maken veel lawaai dus je hebt tijd om van de sporen weg te gaan. Links en rechts van de sport is het jungle met regelmatig zicht oude prachtige vallei. We wandelen eerst tot aan de waterval waar ik een koude douche neem. Omwille van het drogere seizoen nu staat er niet zoveel water maar in volle regenseizoen is dit een kolkende waterval. Daarna vervolgen we onze weg en moeten hier en daar wel wat zoeken naar het juiste pad maar de 'locals' helpen je altijd weer op weg of wandelen gewoon een eindje met je mee. Het laatste stuk is vrij pittig omhoog maar niet echt onoverkomelijk. Iedereen komt boven. Op de top heb je een prachtig zicht op de wijde omgeving van Ella. Je kijkt kilometers ver de vallei in.
We blijven een tijdje op de top en praatten wat met andere toeristen. Nadien keren we terug via een ander pad richting spoorlijn. Links en rechts van de spoorlijn vind je enkele kleine junglerestaurants. We gaan iets eten bij een vriendelijke oudere man in de 'Garden View'. We bestellen milkshakes, wat rijst en noodles en betalen met moeite € 12 voor ons allemaal. Daarna gaan Annick en ik nog verder wandelen. Koen en Hilde gaan wat rusten aan het guesthouse. Wij wandelen nog de volledige spoorlijn af richting '9 Arches bridge', het viaduct met de 9 bogen. We wandelen dwars door het station van Ella, gaan door een tunnel en bereiken na een goede 6 km de brug. De omgeving is prachtig. Overal rondom u vind je jungle. De brug is ook wel imposant. Alleen spijtig dat de eerstvolgende trein pas binnen een uur is anders had ik enkele mooie foto's kunnen maken.
Op de brug spreken enkele jongeren ons aan en vertellen dat 'Little Adam's Peak' hier net om de hoek is. Dit is een kleine variant van Ella Rock maar toch ook de moeite waard. De beklimming valt heel goed mee en de zichten zijn weer spectaculair. Alleen spijtig dat er geen zon is want dan zou het nog mooier zijn. We wandelen ook nog door mooi aangelegde theevelden. Daarna moeten we nog terug naar Ella maar dit is niet meer zo ver. Uiteindelijk hebben we in de namiddag toch nog een goeie 12 km gewandeld door een schitterende omgeving. Eenmaal aangekomen in Ella gaan we vlug nog iets drinken in een lokale bar want om 18:30 is het donker en we willen onze guesthouse graag voor donker bereiken want de weg er naartoe is steil en er is totaal geen verlichting. Moe maar tevreden ploffen we ons in de zetels en genieten na van deze mooie dag. 's Avonds blijven we eten in onze guesthouse. Het eten is er ook heerlijk. We maken ook kennis met onze Nederlandse buren waarmee we nog een tijdje praten. We sluiten de gezellige avond af met een lekker biertje. Ella en omgeving zijn mooi. De moeite om hier wat langer te blijven. Morgen nog een dagje hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten