zondag 19 juli 2015

Ella - dag 2

Deze morgen terug vroeg op en mijn blog verder aangevuld. Het is zondag vandaag dus rustdag. Alhoewel. We gaan terug wat wandelen. Annick en ik gaan naar de 'Tea Factory' alhoewel deze gesloten is. De wandeling is niet zo ver. Ongeveer 4 uur heen en terug. Koen en Hilde doen vandaag onze wandeling van gisteren namiddag.
Na het ontbijt vertrekken we want het is vandaag mooi weer. Het is geen volledige open lucht maar er is alleszins veel blauw. Dus is het ook warm. De wandeling is vrij rustig en slingert zich door de theevelden. De pluksters zitten aan de rand van de weg en nodigen ons uit voor een foto maar dan moet je natuurlijk wel betalen. Bij de theepluk worden de nieuwe jonge scheuten getrokken. De plukkers en pluksters worden betaald per kilo. Veel zal het wel niet zijn. Dit zijn ook de armsten die dit werk uitvoeren.
We wandelen door het platteland en overal wuiven de mensen naar ons. Ze zijn overal ook de rijst aan het binnenhalen. Op onze terugtocht wandelen we recht door de rijstvelden en zo heb je wat contact met die mensen. Altijd vragen ze vanwaar je komt. Het is wel opvallend dat veel mensen toch wel een woordje engels praten. Dat maakt het ook gemakkelijk om de weg af en toe te vragen. We keren terug langs het junglepad, dus niet langs de grote weg. We zijn nog maar net op het pad of voor ons ligt op een brug een zwarte slang van ongeveer 1,5m lang. Ik sta een beetje perplex en vergeet zo en foto te maken. Annick heeft het niet voor slangen en durft eerst niet meer verder maar de slang is vrij snel terug verdwenen. Toch altijd een beetje schrikken als je zo iets ziet liggen. Toch gaan we door en stappen verder in de prachtige landschappen met schitterende vergezichten. Op een open plaats eten we onze ananas op die we gisteren kochten. Superlekker en zo zoet. Dit vind je niet bij ons zo lekker zongerijpt fruit.
We vervolgen onze weg en komen terug uit op de spoorlijn en keren zo terug naar onze guesthouse. We nemen een douche en wassen nadien nog enkele kleren uit. Nadien houden we het rustig en genieten op het terras van wat fruit en koffie, lezen een boekje en genieten van de omgeving. Deze avond neemt Annick een ayyurvedische massage. Ik hoef dit niet. Koen en Hilde deden dit gisteren. Het is nu 18.45u en het is donker. We gaan zo dadelijk naar het dorpje om er iets te eten. Morgen vertrekken we hier en gaan richting Yala National Parc. Dit park is vooral bekend voor zijn grote luipaarden populatie. Daar gaan we 2,5 dagen blijven in een tentenkamp te midden van de jungle. Er is geen elektriciteit. De olifanten komen er overdag en 's avonds tot aan en soms zelfs in het kamp. Leuke vooruitzichten. We brengen uitgebreid verslag hopelijk op woensdag. Dus je zal ons nu een tijdje missen tenzij ze midden in de jungle internet zouden hebben maar dat denk ik niet. Eventjes drie dagen afgezonderd van de buitenwereld zonder elektriciteit. Het eten wordt 's avonds klaargemaakt op houtvuren en de verlichting bestaat uit petroleumlampen. Tot binnenkort ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten