vrijdag 10 juli 2015

Aangekomen in Negombo

Hallo volgers :-) Wij zijn goed aangekomen na een lange 'vlieg' dag in Negombo. Met de trein vertrokken we vanuit Gent richting Brussel Nationale Luchthaven. Het inchecken verliep vlot althans voor zij die op voorhand hun boardingpasses online hadden gereserveerd :-) De eerste stop was Frankfurt en van daar ging het dan met een 747-i8 richting Bangaluru in Indiƫ. Daar werden we nog eens door de administratieve molen van een ontwikkelingsland gedraaid. Maar je kan hen echt geen kwaad woord geven want ze doen alles wat ze kunnen. Daarna was het nog een uurtje schokkerig vliegen naar Negombo in Sri Lanka. Daar viel de warmte echt op ons.
Het is er zweterig warm maar het regende niet.Lalith, de chauffeur die ik via internet gevonden had stond breedlachend 4 zombies op te wachten. Tja, je weet nooit maar na een dagje rond trekken met hem weten we genoeg. Het zal lukken met hem. Onze kamers waren nog niet direct beschikbaar dus relaxten - (nou ja sliepen we) we aan het zwembad. Om 11 uur konden we uiteindelijk onze kamer binnen. In de namiddag zijn we op verkenning geweest in Negombo, dat al bij al niet zo heel veel voorstelt.
Op het strand was nog het meeste te beleven. De 'locals'leggen hun vissen daar te drogen. Het was er wel vuil en smering maar ja, we zitten nu eenmaal in een andere cultuur. Wat je ook overal ziet, zijn jongeren die cricket spelen. Hier en daar zie je ook wel jongeren voetballen op een aftands terrein. De eerste dag was vooral acclimatiseren aan de plakkende hitte. Eens goed slapen en morgen starten we dan onze rondrit doorheen dit eiland. Eerste halte wordt Anuradhapura. De groeten van Annick, Koen, Hilde en mezelf. Tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten